HaPpY faMiLy

kalau suke like je x susah pun.. suke x.?

Friday, March 25, 2011

rindu...

hai..!! rindu sama ini blog...
dah lme x update..
agaknye ap nk tulis erk..??
hah..!!
result test aq trok..
x tau nk ckp ap..??
bye..!!

Friday, March 18, 2011

hampir2..!!

just now i been at wedding..
in the way back to the pb from permas jaya..
there is one lorry container just get into right side of the road in front of our car just like that without giving the signal..
thank god we safe..
if not..
arghh..
don't no what to say..
while in that time my mom drive the car..
wow..!!
so scared..
u know what.??
when women drive the car..
that is rough..
okee...
that's all..
bye..

Tuesday, March 15, 2011

kalam kabut nye..!!

hish.. cuti kali nie kurang menyeronok kan lah..
kerja banyak agak malas gak nk wat ingtkn dpt rehat..
rupenye tak jugak..
hurm.. sabo je la..
nk on9 facebook dan juge2 tenet lambat giler..
membosankan klau men game ps .. 
mcm x de benda..
aq nk gie jalan2..
nan family..
hhu.. nsib x baik nye lagie ..parents aq 
nk gie korea..
hhu..
lagi aku nk melalak...
x dpt ikot..
nk ikowt..!!
hope ibu x lupekan benda ue..
okee lah daa..!!

Monday, March 14, 2011

cerpen bertajuk PILIH..

Pesanan yang Amir minta telah pun siap dihidangkan. Amir hanya menikmati sehidang makanan burger McDonald dan ditambah pula dengan Apple Pie. Sementara menunggu tasha memesan makanan, Amir sempat membuka beg lalu mengeluarkan komputer riba yang baru dibelikan oleh ibu kelmarin.
“lama tunggu, sorry lambat”, kata Tasha.
“tak ada la” jawab amir.
Mereka berdua pun mengisi perut mereka yang sudah berkeroncong. Sambil memperdengarkan lagu yang disiarkan oleh McDonald amir sempat lagi online ‘facebook’ sambil makan burger yang sungguh besar dan keenakannya tidak terhingga sehingga menjilat jari berulang-ulang kali. Perut pun sudah kenyang, makanan pun sudah habis mereka terus beredar. Tujuan utama merka sebenarnya adalah untuk ke kolej. mereka singgah ke McDonald hanyalah untuk menggalas perut.
            Ketibaan mereka di kolej di sambut meriah setelah rakan-rakan Tasha mengetahui bahawa hari ini merupakan  hari ulang tahun Tasha yang ke 21. Semasa menjamu beberapa juadah makanan yang telah siap di hidangkan . Amir menawar diri untuk menyanyikan sebuah lagu sambil ditemani oleh gitar biru kesayanganku. Selesai sudah majlis tersebut, Amir terus membawa tasha ke pusat beli belah jusco. Amir membawa Tasha ke kedai menjual barangan kemas. Amir menghadiahkan seutas rantai untuk Tasha.
“Amir ini untuk siapa?” soal Tasha dengan perasaan gembira.
“ini untuk awak lah tanda persahabatan saya terhadap awak, dan juga tanda kesetiaan saya kepada awak” jawab Amir dengan jujur.
“betul ke ini, saya mimpi ke?”.
“nak saya cubit awak sama ada mimpi atau tidak?”
“eh, tak nak, awak dah lah cubit saya kuat, sakit saya”
“awak boleh tolong saya pilihkan rantai satu lagi tak?”
“ini untuk siapa pula?”
“Untuk mama saya sebab tak lama lagi birthday mama pula”
Tasha pun terus memandang ke arah rantai-rantai yang tersusun rapi bagi menarik perhatian orang yang bertandang di kedai emas yang sungguh popular itu. Selesai membeli belah, amir membelanja tasha dengan membeli setiket wayang bersama popcorn.
Keesokan harinya, setelah tiba di kelas yang cukup dengan pelbagai ragam manusia, ramai yang memandang amir dan tasha dengan pandangan pelik seperti cinta amir tersangkut di hati tasha. Tidak lama kemudian, muncul seorang gadis yang baru sahaja bertandang ke kelas.
“macam penah jumpa?” bisikan hati Amir mula berbicara.
“siswa dan siswi sekalian, saya memperkenalkan seorang siswi yang bernama anis”prof menjelaskan siapakah gerangan gadis yang Amir bicarakan.
Anis terus memandang Amir dengan hairan sekali. Sepertinya Anis teringat akan Amir iaitu kawan rapat sekolah rendah dahulu sehinggakan hubungan mereka terputus apabila Anis masuk ke asrama penuh di batu pahat. Semasa Anis di asrama hanya cuti sahaja mereka berdua bertemu.
            Selesai sahaja kelas , Amir terus ke meja Anis untuk memastikan sama ada betul ataupun tidak bahawa itu Anis yang selama ini dia cari.
“errmm, hai saya Amir” Amir memulakan bicara.
“hai, saya anis” jawab Anis.
“awak Anis Syahira binti Adam ke atau saya tersilap orang”
“ya, saya lah orangnya, awak Amir Daniel bin Zainuddin kan?”
“ya, saya lah, tak sangka saya jumpa awak kat sini kan, macam ada jodoh je”
“awak ni dari dulu suka usik saya tau”
Amir pun terus berbual sehinggakan terlupa akan Tasha. Kecemburuan Tasha semakin tinggi melihat Amir dan Anis begitu rancak berbual kerana sudah beberapa lama amir tidak bertemu. Amir mengajak Anis keluar makan malam di salah sebuah restoran yang popular dengan asam pedas ikan merah di johor. Minat mereka akan asam pedas tidak dapat dilupakan dalam minda kerana sudah menjadi kebiasaan mereka menghirup kuah asam pedas. Makan pun sudah, amir lantas menggapai kunci kereta di sebelah air milo kesukaan nya, lalu membawa Anis ke Teluk Danga di Johor Bahru. Kami bersiar-siar sambil menghirup udara malam.
“awak ingat tak masa kita sekolah rendah dulu?” Amir berbicara mengenai kisah lama mereka.
“ingat, tapi masa bila.?” Anis bertanya.
“alaa masa awak datang rumah nenek saya, kita ada buat cupcake coklat yang agak-agak sedap tu?”
“ingat, masa tu saya datang lambat sebab ada masalah sikit”
Setelah penat menceritakan kisah-kisah yang berlaku di ketika berpisah, tidak lama kemudian mereka pun pulang.
Pagi menjelang tiba, Amir terus ke kolej kerana tidak sabar untuk berjumpa Anis. Nasib Amir kurang baik, setelah aku diberitahu oleh Tasha bahawa Anis balik ke London kerana ada urusan keluarga di sana.
“kenapa awak tak beritahu saya awal yang Anis tu balik London ?”
“mana lah saya tahu, awak ada kena mengena ke dengan Anis tu?” sindir Tasha terhadap amir.
“untuk pengetahuan awak, Anis tu kawan lama saya yang selama ini saya cari” Amir membalasnya dengan tegas.
“owh, tak tau pula saya”
Tasha terus beredar dari tempat Amir dan duduk di tempatnya.
            Selang beberapa hari kemudian, Amir menjemput Anis di KLIA. Kelihatannya Anis nampak sungguh gembira.
“gembira nampak, ada apa-apa ke?” soal Amir.
“tak ada apa-apa lah”
“ceritalah sikit” Amir ingin mengetahui nya juga.
“kakak saya kahwin dekat London lah” jelas Anis.
“owh.. terkejut saya dibuatnya” Amir terkejut.
“kenapa?”
“tak ada lah saya risau akan awak, pergi tak ajak saya!”
“hish.. awak ni lain kali saje lah”
Dalam perjalanan pulang yang sesak dengan kenderaan , mereka pun berhenti rehat kerana Amir sungguh penat melayan kenderaan yang begitu banyak. Di kawasan rehat dan rawat Melaka di restoran jejantas , mereka terlihat akan kereta yang kami impikan selama ini iaitu Lamborghini Gallardo berwarna merah pekat menyala sehinggakan pandangan kami terpesong daripada melihat mercedez benz.

Keesokan harinya, Tasha mengajak Amir pergi bersiar-siar di sebuah pusat beli belah. Amir terus ke rumah Tasha untuk mengambil dan membawa Tasha. Dalam perjalanan, amir menegur Tasha yang memakai rantai yang amir belikan. Amir kelihatan sungguh gembira kerana tasha menghargai pemberian yang bernilai dan berharga daripada pemberian Amir sempena hari  ulang tahun Tasha.
“untung saya belikan awak dan awak menghargainya dengan memakainya, awak Nampak sungguh cantik hari ini, lebih cantik daripada biasa” puji amir.
“thanks, mama saya pun cakap cantik, awak ni pun tak payah lah lebih-lebih, malu saya” tasha berterima kasih.
“hurmm, ye la tu”
“tak nak kawan awak!”
“tak nak sudah, saya turunkan awak kat sini nanti!” ugut amir.
“ok, saya kalah”
“hah, tu lah nak lawan saya lagi”
Amir mengajak tasha makan di restoran yang dia suka iaitu di Old Town White Coffee. di ketika mereka tengah mengisi perut, mereka ternampak Farah dan Lin yang sedang menikmati secawan teh susu. Aku terus menyembunyikan diri ke tandas. Farah dan lin ternampak Tasha, lalu pergi ke mejanya.
“hai, Tasha kau buat apa kat sini?” Tanya Farah.
“owh, aku pergi makan dengan Amir”
“Amirnya mana ?” Tanya Lin dengan hairan.
“Amir pergi tandas sekejap”
“ok lah kalau macam tu, aku gerak dulu bye” Farah dan Lin mengundur diri.
“ok bye”

Dua hari kemudian, Amir disuruh oleh rakannya untuk ke pusat beli belah City Square. Anis juga begitu. Anis terus memulakan langkah kanannya ke City Square. Sampai sahaja di sana Amir terserempak dengan Anis yang sedang kebetulan membeli aiskrim yang betul-betul berada di hadapan pandangan Amir. Amir hairan dengan kehadiran Anis ke City Square dengan bertujuan yang sama untuk ke starbuck. Mereka pun mengambil kesempatan untuk berbual. Dalam pada itu, Tasha terus duduk di meja Amir dan Anis. Mereka berdua terkejut dan hairan dengan kedatangan Tasha ke City Square.
“hai, awak buat apa kat sini?” Tanya Amir dengan hairan.
“kawan saya yang suruh saya datang sini,awak berdua pula buat apa di sini?”
“kami pun di suruh untuk ke sini” jawab Amir dengan jelas.
“apa yang aku nak buat ni?” hati Amir mula berbicara.
“can I ask you something?, you berdua ada apa-apa ke?”
“maksud awak?”
“awak boyfriend anis eah?” Tanya Tasha dengan marah.
“ tak ada, kami cuma kawan rapat je!” jelas Amir.
“tipu! Awak ingat saya tak tahu awak masih saying kan dia kan!?”
“ok, saya terus terang. Saya masih sayangkan Anis dan saya sayng kan tasha jugak! Tak lebih daripada seorang kekasih”
Mereka semua terus mendiam kan diri sebentar.
“YA ALLAH, apa yang aku nak buat?” hati Amir tidak tenteram.
“ok, kalau macam tu saya nak awak pilih sama ada saya atau dia!?”
“hhuuurrrmm..”
“saya tahu siapa saya dan awak tak ada hak untuk buat saya macam ni dan saya nak awak pun pilih sama ada saya atau dia yang awak mahu!?” Anis juga ingin mengetahui keputusannya.
“ saya tak dapat lah nak buat keputusannya sekarang!” jelas Amir.
“ok, fine leave me!” marah Tasha.
Amir tidak sempat untuk memujuk hati tasha kerana kepantasan Tasha berjalan membuatkan Amir teragak-agak untuk meninggalkan Anis berseorangan.
‘saya tanya awak lagi sekali. Awak pilih saya untuk atau perempuan tu?” anis bertanya dengan penuh keyakinan bahawa amir akan setia pada yang lama.
“saya pilih…… Anis Syahira binti Adam” jelas Amir dengan suara yang perlahan.
Anis tersenyum sebentar selepas mendengar penjelasan kesetiaan amir kepada anis. Mereka pun terus berbual hingga lanjut malam.
            Tiba di kolej, Amir diberitahu bahawa Tasha pergi ke UK untuk menyenangkan hatinya yang terluka. Walaubagaimanapun, Tasha sebenarnya cuma ingin mendapatkan harta Amir semata –mata dan Tasha juga ada hubungan lelaki lain. Sejak dari itu, Amir terus mencari Anis dalam walau apa pun keadaan. Amir pun pergi ke London untuk menghantar rombongan meminang di London kerana sejak dari dulu lagi ibu bapa Anis menetap disana.
“untung saya pilih awak” Amir berbicara.
“kenapa?” soal Anis.
“saya dah kenal awak lama, jadi saya tak payah lah nak buat borang soal selidik untuk menyiasat awak ni curang tak dengan saya” Amir melawak.
“hish.. awak ni suka tau buat lawak bodoh, terketawa saya” sindir Anis.
“ye lah saya diam je lepas nie”
Mereka berdua pun terus check in dan terus ke kapal terbang yang membawa rombongan meminang ke London. Kesetiaan Amir terus menetap di hatinya untuk Anis tersayang.  
                                                                                                                                    TAMAT..
                                                                                                                        Dikarang oleh:
                                                                                                                        Amirul faiz ..
                                                                                                                        4 science 2.. 

Friday, March 11, 2011

nk2..!!

ibu...tolg lah ank mu inie..
yg inginkan benda ue..!!
tolg lah..
sbb benda ue bolee menjamin kehidupan sye..
kebahagiaan sye..
dan seterusnye..
tolg lah..
adek nak sgt..
klau bolee secepat yg mungkin ea..!!
okee..

Saturday, March 5, 2011

ingat punye ingat..

korg nk tau..
satu ari ue..
aq gie blek kmpong..
nk survey tudung saji..
kt ayer itam..
ad stu kedai ue..
kedai cina..
jual bnda ue..
mse ktorg dtg ye ngah mkn.
sbb time for lunch kn..
n then..
tawar punye tawar..
dpt 15..
dri 16..
walaupown skit..
time nk byr je ye ckp 
16 inggit..
gram kowt..
tdie ckp 15..
aq nk aje ckp..
pakkal je time ue ngah baek..
hish gram btol..
dah gram sgt..
kuar gie tmpt laen..


this is for that woman..

babi,, fucker,,shit,,bodoh,,sial,,celake,,pukimak,,asshole,,dumbass,, 

dan sebagainye..
kte bako je kedai ue..!!!gram...!!

Friday, March 4, 2011

lega skit..

korg ...!!
ya ALLAH..
susah nye add math ..
fizik..
bio..
kimia..
sib baek abis ari nie..
fuhhhhh...
klau x kne fikir lagie..
kusut kepale..
k lah situ saje bye..