HaPpY faMiLy

kalau suke like je x susah pun.. suke x.?

Sunday, December 30, 2012

Sejarah Solat


Nabi Muhammad SAW merupakan Nabi Terakhir yang diutuskan oleh Allah SWT untuk membimbing manusia ke arah jalan kebenaran. Tidak seperti umat nabi-nabi yang lain, umat Nabi Muhammad telah diperintahkan untuk mengerjakan solat 5 waktu setiap hari. 
Ini merupakan kelebihan dan anugerah Allah SWT terhadap umat nabi Muhammad di mana solat tersebut akan memberikan perlindungan kelak. Berikut diterangkan asal-usul bagaimana setiap solat mula dikerjakan. 

Solat Subuh 
Manusia pertama yang mengerjakan solat subuh ialah Nabi Adam a.s. iaitu ketika baginda keluar dari syurga lalu diturunkan ke bumi, Perkara pertama yang dilihatnya ialah kegelapan dan baginda berasa takut yang amat sangat. Apabila fajar subuh telah keluar, Nabi Adam a.s. pun bersembahyang dua rakaat. 

Rakaat pertama : Tanda bersyukur kerana baginda terlepas dari kegelapan malam. 
Rakaat kedua : Tanda bersyukur kerana siang menjelma. 

Solat Zohor 
Manusia pertama yang mengerjakan solat zohor ialah Nabi Ibrahim a.s. iaitu tatkala Allah SWT telah memerintahkan padanya agar menyembelih anaknya Nabi Ismail a.s. Seruan itu datang pada waktu tergelincir matahari, lalu sujudlah Nabi Ibrahim sebanyak empat rakaat. 

Rakaat pertama : Tanda bersyukur bagi penebusan.
Rakaat kedua : Tanda bersyukur kerana dibukakan dukacitanya dan anaknya.
Rakaat ketiga : Tanda bersyukur dan memohon akan keredhaan Allah SWT. 
Rakaat keempat : Tanda bersyukur kerana korbannya dengan tebusan kibas. 

Solat Asar 
Manusia pertama yang mengerjakan solat asar ialah Nabi Yunus a.s. tatkala baginda dikeluarkan oleh Allah SWT dari perut ikan Nuh. Ikan Nuh telah memuntahkan Nabi Yunus di tepi pantai, sedang ketika itu telah masuk waktu asar. Maka bersyukur lah Nabi Yunus lalu bersembahyang empat rakaat kerana baginda telah diselamatkan oleh Allah SWT daripada 4 kegelapan iaitu.

Rakaat pertama : Kelam dengan kesalahan. 
Rakaat kedua : Kelam dengan air laut. 
Rakaat ketiga : kelam dengan malam.
Rakaat keempat : kelam dengan perut ikan Nun. 

Solat Maghrib
Manusia pertama yang mengerjakan solat Maghrib ialan Nabi isa a.s. iaitu ketika baginda dikeluarkan oleh Allah SWT dari kejahilan dan kebodohan kaumnya, sedang waktu itu telah terbenamnya matahari. Bersyukur Nabi Isa, lalu bersembahyang tiga rakaat kerana diselamatkan dari kejahilan tersebut iaitu. 

Rakaat pertama : Untuk menafikan ketuhanan selain daripada Allah yang Maha Esa.
Rakaat Kedua : Untuk menafikan tuduhan dan juga tohmahan ke atas ibunya Siti Mariam yang telah dituduh melakukan perbuatan sumbang. 
Rakaat ketiga : Untuk meyakinkan kaumnya bahawa Tuhan itu satu iaitu Allah SWT semata-mata, tiada dua atau tiganya. 

Solat Isyak
Manusia pertama yang mengerjakan solat isyak ialah Nabi Musa a.s. Pada ketika itu, Nabi Musa telah tersesat mencari jalan keluar dari negeri Madyan, sedang dalam dadanya penuh dengan perasaan dukacitanya itu pasa waktu isyak yang akhir. Lalu sembahyanglah Nabi Musa empat rakaat sebagai tanda bersyukur. 

Rakaat pertama : Tanda dukacita terhadap isterinya.
Rakaat kedua : Tanda dukacita terhadap saudaranya Nabi Harun. 
Rakaat ketiga : Tanda dukacita terhadap firaun.
Rakaat pertama : Tanda dukacita terhadap anak Firaun. 

SUMBER YANG BOLEH DIPERCAYAI : MASJID KRISTAL, TERENGGANU. 

Assalammualaikum :D

Saturday, December 8, 2012

Kemunculan Cerpen kedua (bakal)


Hai dan Assalammualaikum, 
Ini hanya pemberitahuan sahaja, 
In syaa Allah, kalau tiada halangan. 
Saya akan membuat satu lagi cerpen karya saya sendiri yang bertajuk :

Varsiti Biru 
Dan 
Blaus Merah Jambu

Itulah tajuknya. hehe. :D So harap-2 anda akan menyokong karya saya nanti. 
Cerpen dalam proses. :D 
Bye Dan Assalammualaikum. 

Tuesday, November 27, 2012

End for The SPM.


Hei hei ! Assalammualaikum. 
Haha. Hari ni tanggal 27/November/2012, Kami Form 5 Science II telah menamatkan Sijil Pelajaran Malaysia dan  kisah di zaman persekolahan untuk tahun 2012. Sedih rasanya nak tinggalkan zaman sekolah nih. 
Akan tetapi, Semua itu tidak akan terjadi. 
Tetapi pengalaman dan memori yang mengajar kita untuk masa hadapan bertapa pentingnya erti persahabatan tidak kira susah dan senang menempuhi pelbagai cabaran dan rintangan, ke sana ke situ, ke sini dan kemana jua demi untuk mencapai kejayaan di masa hadapan. 
Oleh itu kami tidak akan berhenti di sini, kami akan meneruskan perjalanan kami untuk menjadi manusia yang berguna. 
Masa hadapan yang menentukan pakaian, makanan, rumah dan sebagainya. Bina lah masa hadapan. Terima kasih cikgu-2 yang telah mendidik kami sehingga ke tahap ini. 

Cikgu Norlia : BM.
Sir Ramesh dan Cikgu Khuzaimah : BI.
Cikgu Noor dan cikgu Atikah : Math. 
Cikgu Norlida : Sejarah. 
Cikgu Maizatul :PAI.
Cikgu Salila : Biology.
Cikgu Komala dan Cikgu Dawana : Chemistry.
Cikgu Roszana : Physics.
Cikgu Daliyanie : Additional Mathematics. 

Bukan mudah untuk berjaya tanpa mereka dan nawaitu kami. 
Sanggup menghabiskan dan meluangkan masa dengan kami. 
Persahabatan, Perkongsian, Kasih dan sayang. 
In shaa Allah, Allah permudahkan. :D

Banyak kenangan yang kami tinggalkan.
 > Hias kelas< 
>McD<
>Sambutan Hari Raya<
>Hari Guru<
>Hari Sukan Sekolah< 
>BBQ<
>Jamuan< 
>Open House< 
>Savannah Hill<
>Main Tepung< 
>Birthday Party<
>Baju Kelas<
Dan pelbagai lagi kenangan dan kenangan itu pasti tidak dapat dilupakan.
Walaupun hanya DUA tahun kami bersama, tetapi chemistry tetap utuh. 
Bukan Mudah untuk menjadi mudah, tetapi mudah untuk menjadi Senang. 
Dan yang terakhir sekali,
KAMI DISINI TIDAK AKAN MELUPAKAN : 
Mohammad Amirul Azhar
dan 
Adleen nur Farhana. 
Sejauh mana mereka pergi tetapi memori tetap di hati dan diingati. 
FB ada Twitter ada Nombor Phone ada. Contact. ! Kalau tukar bagi tahu. okay ? 

Daripada aku : Aku nak minta maaf kepada guru-2, classmate, Batch 95 di SMK Pasir Gudang 1, Jika ada tersilap bahasa, Harap di maafkan. :D

Sekian. Assalammualaikum. :D 

Sunday, October 28, 2012

The thing that i'm not expected


Hai ! dan Assalammualaikum, 
Guess what ? I'm not going to school ! 
Tapi bukannya sesaja tak pergi, okay ~ 
Aku ada Allergic. huhu. 

#Sadlife. 
Sengsara tau allergic ni. Tapi aku rasa aku allergic pada hama, macam gitu lahh,
lepas tuh gatal-2 satu badan. 

THE STORY : 

Sebenarnya cerita dia macam ni, semalam 28/10/2012 pakcik aku tunang, 
Then dapat orang KL, Tuh yang pergi KL tuh, haha. 
pepagi hari tersebut, badan aku dah gatal-2 merah-2 lagi, lepas tuh timbul, macam kena gigit semut tuh, 
Risau jugak, mula-2 tak ada lah teruk sgt,
Lepas tuh aku tidur dalam kereta, yelahh pergi KL sepagi tidak hurrmm. dalam pukul 6.30 pagi bergerak, Perghhh ! Ngantuk sesgtlahh. ! 
dah sampai MELAKA, pergi toilet, 
Then bila cek-2 ada merah-2 gatal gila ! 
garu-2. haha. mana tahan dokk. !
then cakap dgn ibu, ibu cakap "Eh, Awak nih ibu rasa Allergic nih."
Abah pun cakap yang sama,
Then ibu lapbadan aku pakai tuala yang basah, ibu keringkan, lepas tuh ibu sapu powder, 
yelah kita ni bukan doktor, kang salah letak macam-2. Susah pulak,
Dah okay sikitlahh, 
Lepas tuh merebak, merebak dan terus merebak,
Ibu bukak tudung, Kebetulan nenek ikut, nenek sapukan rambut ibu kat badan semua, dgn muka-2 sekali, itu petua orang-2 tua, alhamdulillah, okay, 
Then jadi balik, huhu :'( 
Sampai KL, sampai kat rumahnya, Gatal nih tau. dah macam apa dah, 
gedebak gedebuk, siap majlis. 
time makan tuh nak tahu tak siapa datang ? hehe. jeng jeng ! 
Dia bakal saudara aku, 
sebab pakcik aku kahwin dgn sepupu dia. 
Nak tahu dia tuh siapa ? 




It's AIMAN HAKIM RIDZA ! 

Haha. tak sangka gua, ehemm aku, hehe. excited,
aku terperasan, "Eh itu bukan Aiman ke ?" Dalam hati. 
Mak aku tak perasan, Aku bagi tahu mak aku "Ibu cuba ibu pusing belakang, Aiman Hakim Ridza ! "
Ibu aku sendiri pun tak perasan, 
Dia nampak lain sikit. TINGGI SIUT ! 
HAHA :D
Kalau tak kenal Aiman tuh tak tahulah. 

Lepas bergambar, dup dap dip dop ! 
Balik time, ehem-2. ada cerita lagi, haha. 
Biasalah kita ni bawak atuk, tapi kereta lain, yang dalam kereta aku ni nenek belah ibu,
Kereta lain ayah pakcik aku lah (Atuk belah abah)
haih berbelit. tgh-2 jalan balik tuh, ayah aku jadi guide jalan, then tetiba secara tak sengaja, terlepas orang-2 kat belakang, seriously terlepas terus ternampak. 
then, kereta abah pulak minyak sikit lagi dah nak sampai E (Empty), aku cakap " Abah jum jalan-2 KL, " Abah pun bawalah pergi SURIA KLCC, 


 Nenek dengan adik bongsu. 
My Parents, hehe :D

Yang si adik aku yang kecik nih belum pernah masuk PetroSains, aku dgn ibu dah pergi. hehe :3
so yang ni untuk kali kedua lah,
Seriously penat berjalan, banyak sgt aktiviti aku nak main. haha. Return to kids back ! 

 Adik beradik aku haha. Abang tak ada sebab dia belajar kat UMT. 
Ni family aku ! :D (Abang sahaj yang tiada #Sadlife ) 

Eh okaylah ubat pil yang aku makan tadi mengantukkan ! 
CARI AIR COND ! haha. Bye,
dan Assalammualaikum. :3 

Saturday, October 20, 2012

SPM 2012


Times come around me. -.-
sounds of the watch around the ear. 
But now, i'm still counting the day until the day of the big war come. 
it is SPM examination. 

SPM 2012 ! 
The shortest post that i ever had. 
enough and actually, i'm in out of idea.
Speechless and just only can prepare the exam with study and just keep on study. 
:D *peace.

Saturday, October 6, 2012

Result and Drama


Good day and Good evening to readers. 

Tahu tak ? SPM Trial baru sahaja meninggalkan aku dan juga candidates SPM yang lain ?
Owh God. seriously speechless when i got the result. -.-
Like in heaven pun ada, like in hell pun ada. 
Fair and square. 

Ni keputusannya. 


Nampak tak ? Ada yang teruk dan ada yang baik. 
huhu. unstable. :\ 

Betapa mudahnya Trial SPM kan ? 
Keputusan yang baik ni tak akan datang tanpa berusaha.
bukan nak cakap apa, dah terbukti bertapa sahihnya. 
InsyaAllah dengan berkat Usaha , Doa dan Tawakkal. 
itu semua terletak pada tangan orang kita sendiri. 
If you think that you can do it, then you more than can. 

Yang nih pasal DRAMA pulak. 
Aku kan tengah angau tgk drama korea sekarang ni. 
UNFORTUNATELY, Drama nya dah habis aku tgk dekat web, tetapi belum dekat TV. 
ggrr. aku habiskan pun sebab drama TO THE BEAUTIFUL YOU tu habis sampai aku SPM kat TV.
Itu yang terpaksa habiskan dekat web. 
tapi memang best, macam nak nangis tengok pasangan sweet diorang nih. 
Tuh yang bersemangat aku nak belajar bersungguh sungguh nak pergi Korea. #Travelling. 
Seriously aku nak. Yelah parents dah pergi Korea. Jealous wei. 
Bila bila dan bila ? 
SABAR MIGHUL. SABAR. 

Eh okaylah. Itu je kowt. HAHA. 

Bye. :D 

Wednesday, September 19, 2012

Terima Kasih


Assalammualaikum. :')

First of all saya nak ucapkan terima kasih kat awak. Sebab sudi jadi kawan saya. Sudi jadi teman bercerita dan sebagainya. Saya hargai apa yang awak dah buat kat saya, tolong saya. Aunt dan uncle saya minta maaf juga. Saya tahu siapa saya dan terima kasih sekali lagi.  

Saya tahu dan saya tahu. :')

Semoga awak berkekalan hingga ke anak cucu. Amin,
Saya doakan kebahagian awak. 

Assalammualaikum. :')

Tuesday, August 14, 2012

Persiapan


Hello hello WORLD ! :D 

For the long time that i'm not fill the blog haha. 
Yarh as you know that i'm in busy with preparation for TRIAL SPM
quite busy and VERY TIRED ! 

Persiapan ? Fortunately, persiapan sebelum beraya. haha. 
korang dah beli baju dah ? SEMESTINYA KAN ? 
haha. eh nak cepat. 

 Baju raya tahun nih dan comforter.


Kasut raya tahun nih. haha. :D

Okay lah bye. Selamat Hari Raya. Aidilfitri. :D 

# maaflah nak balik rumah nenek kat Air Biru. nak berbukka di sana. haha. 

Thursday, July 19, 2012

World of Picture


Hello to the World of Picture. haha.
World lahh sgt kan ? :D

Actually aku baru terjumpa cara nak buat gambar apatah nama dia. 
Aku try dengan gambar aku dgn Bff. aku haha. jap-2. 


ni hah dia. :D hehe. boleh lahh. daripada tak ada. 
masa nih kat McD. wah. kenyang sesgt. 
jap-2 ada satu lagi. 


masa nih kat kelas. haha. 
Dari kanan : Aizar , Aqil , Syafiee
haha. diorang nih memang gila. 
Dan diorang best. haha. 

Okaylahh. SYS. 

Wednesday, July 18, 2012

Ramadhan


Hello World and Assalammualaikum. 

Just 2 days left to begin our Ramadhan month for muslim. 
Wow i am s excited. how about you guys ? :D 
Happy with Ramadhan ?

Jyeahh ! Harap tahun ni dapat puasa penuh, sebab tahun depan demam. :'( huhu. 
dua hari tak puasa. Tinggal lagi satu je nak ganti. 
Aduhhai. bila lahh. ?

Kan seronok kalau dapat puasa penuh sepunuhnya. haha.
Hari jumaat balik kampung macam biasalahh. First puasa kat sana. 
Tapi tahun nih raya sini dulu. baru balik kampung. 

Korang baju raya dah beli ? 
Aku belum lagi. Tahun nih aku harap apa yang aku nak semua dapat. 
HARAPAN ! ! 

Eh okaylahh. Tak ada idea nak Post. bubye ! :D

Monday, July 9, 2012

Hurt


HELLO WORLD :D
In the softly weather evening, i would like to share something about HURT.
DO you know what does it mean by HURT.
When someone had been hurt, the pain will never be heal until the end. 

It is so hard. 
Sakit tahu tak ? Bukan senang nak jadi senang. eh, apa kena mengena. 
haha. :D
Tak ada lah. Aku kenal kau dah lama. so aku dah tahu lama. perkara nih aku dah alami dari kecik tahu tak. sejak aku darjah satu lagi. memang orang tak suka aku sgt pun. aku pun jadi pelik. 

WHAT"S WRONG WITH ME ? 
AM I TOO SILLY TO BE WITH YOU ? 
AM I TOO STUPID TO BE FRIEND OF YOU ?
AM I TOO SULK TO BE THE ONE OF YOU ? 

Friends is everything. i mean kadang-2 tuh, untuk luahkan pendapat, perasaan. 
Aku nak tahu kenapa ? sometimes everybody trying to run away from me ?
That's it. hanya Allah dan aku jeh tahu. 
Tak apa. manusia memang macam tuh. 
Dia akan betul-2 memerlukan di pada suatu saat genting. 
yarhh. bila perlukan duit, 
bila perlukan something yang kau tak ada. kan ?
lepastuh bila kau dah dapat. kau belahh. 
Dude. gitu jehh ?
Moga-2 Allah balas kebaikan untuk kau. :D
Mungkin aku tak setaraf. Kesian kadang-2 aku tgk kawan aku nih. 
Okay aku faham memang gurauan. tapi gurauan tuh kadang-2 menyakitkan tahu tak ?
setiap tahun, typo and everything that something mistake to be a apes. 
ada orang kata, ' tak boleh gurau ? tak boleh gurau pergi surau. '
Dude ayat tuh. kalau kau kan ada something yang kau tak boleh terima, kau tetap dendam kan ?

Sebab tuh, gurauan ada batas, 
Gelak ada batas,
bersuka ria ada batas,
Islam nih mudah, tetapi manusia yang membuat islam itu menjadi tidak mudah.
Semua salah siapa ? salah manusia, sebab apa ? siapa yang lakukan ? haiwan ? 
NO. IT'S HUMAN ! 
Niat yang baik tuh kena ada. 
Aku tahu aku bukan perfect nak cakap hal-2 sebegini. 
This is my opinion. 
Kawan biar beribu, musuh biar satu.  eh ? 
haha :D Jangan sampai satu hari nanti menyesal. 

Aku ada kawan, nama dia Muhd Syafiq Hashim
buat sementara waktu nih dia kawan baik aku. 
tapi tak tahu lahh kan, kalau-2 dia tikam belakang aku. haha. 
AKu panggil dia Syaff jeh. dia yang tulis kat FB. aku pun panggil jelahh. haha. 

Okay lahh, Sampai di SItu sahaja. Bubye. :D

Friday, July 6, 2012

Keseronokan


Keseronkan itu berhak di tangan semua orang.
Keseronokan itu mampu dilakukan semua orang.

Oleh itu, rezeki untuk berseronok itu adalah dengan cara masing-2. 
asalkan hati gembira. 
sedih sebenarnya tak dapat berseronok nih. tapi nak buat macam mana. keluarga aku lain. 
berseronok ada had dia. 
balik sebelum pukul sepuluh. kadang-2 nak keluar waktu malam pun susah.
Inilah keluarga aku. dan aku tak kesah, mungking ada sebabnya kenapa ibu buat macam tuh. 

oleh yang demikian. InsyaAllah, aku akan cuba untuk mengikutnya. 
Adik sayang Ibu dan Abah. 
Satu family. kan ? 

Assalammualaikum. :D

Wednesday, July 4, 2012

Sebuah percintaan


Kalau kau jadi Bulan, aku lah bintangnya.
Kalau kau jadi Pensel, aku lah kertasnya.
Kalau kau jadi Ketua, aku lah Penolongnya. 
kalau kau jadi Isteri, aku lah suaminya. 
Kalau kau jadi Ibu, aku lah Bapanya.

Aku rindu dengan gelak tawanya,
Aku rindu dengan sindirannya,
Aku rindu dengan kutukannya,
Aku rindu dengan gurauannya,
Aku rindu dengan senyumannya,
tetapi itu semua khayalan semata-2. Kita boleh dikatakan sudah bersama 4 tahun. 
tapi kami bukan sembarangan orang yang bercinta. 
parents kami pun dah berjumpa sesama. face to face.

dan sampai suatu ketika persalahfahaman berlaku. yang itu tak nak cerita lahh.
memang kami memang bahagia. sampai satu saat dia call aku masa dia kat asrama. haha. menangis-2 mintak balik. tapi dia dah okay. huhu. entah lahh. lepas sekolah nih dapat jumpa lagi ke tak. hurrm. dia lupa kat aku ke tidak. 



PERINGATAN !!


“Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (hadis riwayat Tirmidzi ). . Imam Thabrani meriwayatkan dari Anas bin Malik, bahawa Rasulullah bersabda: “Barang siapa menikah wanita kerana kehormatannya (jawatan), maka Allah hanya akan menambah kehinaan; barang siapa menikah kerana hartanya, maka Allah tidak akan menambah kecuali kefakiran; barang siapa menikahi wanita kerana nasab (kemuliaan), maka Allah hanya akan menambah kerendahan. Dan barang siapa yang menikahi wanita kerana inigin menutupi (kehormatan) matanya, membentengi farji (kemaluan)nya, dan mempererat silaturrahim, maka Allah SWT akan memberi barakah-Nya kepada suami isteri tersebut”


Aku copy dari belogg dia. hihi. Maaf yer.

okay lahh. Assalammualaikum. FS. 

Tuesday, July 3, 2012

July :D


Hei Hai :D mantul tak warna tulisan nih. haha. 
bulan july winter time. kat sini. 
seronok main salji. haha. buat orang salji. *kesejukan*.

Bulan julai nih aku hanya mengharapkan yang terbaik daripada semua orang dan juga diri aku sendiri. 

| iklan : Hari nih birthday boy kita haha. my friend. Syafiq Yahya. 3 July 1995 |

okay-2 back to the story. Aku nak berubah dan berubah kepada kebaikan dan bukan nya lepada keburukan. Tak nak lah kecewakan hati ibu dan abah buat kali ketiga. UPSR macam itu juga. PMR macam itu juga. haih. -.-' Kalau ibu banyak duit pun even kaya macam mana pun. aku tak nak lah guna parents , nak guna duit sendiri tak nak hanya mampu bergantung kepada orang lain even parents sendiri. 

Kalau nak kata berdikari itu adalah juga dalam diri. sekurang-2nya tahu masak, kemas rumah. nanti dah berkeluarga lagi susah. Banyak nak kena belajar. tahu tak. ? 
Berumah tangga nih bukan nya senang. sebab itu kita di ajar dgn lebih awal. bukan nak kahwin nanti baru belajar. so apa lagi aku nak cakap eak. 

Julai oh jap-2. terangnya warna. haha. okay tak ? macam terlalu terang. tak apalah. pandai-2lah. hehe. Nisfu syaban. insyaAllah aku nak puasa. Khamis nih. eh, takut ada sukan lahh. harap-2 tak ada. lagi. : hah. abang aku balik lahh. haha. boleh lah dia amik aku tiap-2 hari sementara abah dgn ibu pergi indon dah lah seminggu. Jelly. :(

Abang balik ahad nih sampai then. haha. dia cuti dua bulan. hehe. tak sunyi lah rumah nih. 
eh okay lahh. nak makang ! haha. bubye. 

Saturday, June 30, 2012

Sales Day




Hei Hai ! :D 
Kan best dapat pergi tempat macam kat gambar nih. hihi. 
Tenangnya rasa. 

 Penat betul menjual tadi, tapi aku tahu ada orang lagi penat daripada aku. Sampai tak tidur malam.
kesian aku tgk, kalau rumah aku dekat tak apa. 
Nih kat nusa damai haha. Jauh ye pun.

okay-2 kita mula. 
pukul enam setengah pagi dah bangun ibu kejut. solat. then siap nak ke sekolah. 
Ayah pergi kucing hurrmm. untung lahh. Balik hari isnin. ( Lepas nih ibu abah pulak pergi indon, grr, geram gila. Nak ikut ! )
Sampai sekolah jeh aku carik kedai, tak jumpa last-2. jumpa jugak. haha.
dup dap dup dap. aku naik kelas sebab ibu dah datang. 
Dapat nombor tujuh belas. wahhhh. Lama gila. huhu. penat menuggu.
Aku jumpa aunt nurul, umi kepada Fatin Syahirah. 
haha. Malu you. 
Tak ada lah kitorang dah kenal lama. itu sahaja. 
But still shame. Dia puji aku macam-2 cehwahh. Tak ada lahh. haha :D

Bila time giliran aku, haha, apalagi kena lahh dengan cikgu. 
blablabla. . Aku sambung kerja jual aiskrim lahh. wahh memang penat.
BUT yang paling penat sekali angkat meja kantin uh. kalau ringan tak apa. nih tak berat nak mampus. angkat dua orang jehh. argghh. 
sakit tangan aku. Tak dapat nak bercakap pun dengan AS. 

Okay tapi kan masa aku jaga kedai yang mass jaga tuh. haha. ada budak nak amik gambar dgn kita. haha. kita pun bagi jelahh. 
Cekik. dah amik. Nama dia kalau tak salah kalida. aku tak tahu eja dia macam mana. tapi nama dia bunyi dia macam tuh. dayat yang cakap. haha. Malu-2 kucing. Ada kata aku budak hot ? 
Tapi tak tahu lah dia perli ke apa ? haha. 
Okaylahh Bubye. 

 

Wednesday, June 27, 2012

apologize

Hai ! 

Hari nih dalam post blog, next day face to face. 
Aku nak mintak maaf kat DIA nihh. tak nak mention lahh. 
Sebelum apa-2 yang berlaku pada aku, biar aku yang terus terang. 
aku tak nak gaduh-2. tak suka sebenarnya tapi entah lahh hari tuh boleh tertaip pulak ? 
mungkin sebab marah kowt. maybe ?
Aku redha kalau apa pun kau nak buat kat aku. 

Once Again I Do Apologize . 
#Jangan risau nanti aku meet dia. 

Assalammualaikum. 

Tuesday, June 26, 2012

Life


Hai Hai. :D 
IKLAN SEKEJAP. Alhamdulillah tadi makan McD. haha. 

okay-2 back to the story. Aku perasan haha. memang perasan pun. ada seorang budak perempuan dia tengok aku dengan senyum-2. senyum dia pelik ? but why ?

nih yang nak cerita kisah silam nih. haha. sebenarnya aku dulu lain tau. i think urrm, 2 years ago, i'm looking so freaking fat actually. but not to much. tapi memang berbeza. kalau nak cerita pasal dulu nihh. banyak sejarah, kenangan pahit manis yang aku rasa. *maaflah lari daripada tajuk*. 

dulu aku tak secomel sekarang, tak ada orang nak minat pun. syok sendiri lahh katakan. haha. perahsantan sorang-2 haha. seriusly, aku nih bukan jenis orang suka tau. even kawan-2 aku pun, bukan nya suka nak berkawan dengan aku. itu lah tinggal tunggu saat kematian sahaja. hurrmm. sabar tu memang sabar tapi kalau dah melampau tuh tak boleh jugak. haih. ! -.-

kalau dah memang tak suka dgn aku tuh cakap je lahh. tak sanggup lah hidup macam nihh. menghitung hari jehh nih. satu masalah selesai masalah lain pulak yang datang. 

Allahhuakbar.  

Okay lahh. bubye. 


Saturday, June 23, 2012

WinnDue !


Hidup sungguh indah dengan haruman bunga Lavendar yang mekar di dalam pasu berisi air sambil mendengar radio klasik. 
#TakAdaKenaMengenaSebenarnya. hihi. :D

Aku ada something nak bagi tahu nihh. ini rahsia tau. haha. rahsia negara. 
I MISS MY SISTER. #WalaupunKakakAngkat. ^^v
kebetulan cousin aku online. hehe. what waiting for ? ! SKYPE TIME ! 
aku pun skype lahh. nih dia aku printscreen. 

Yang sebelah kiri kakak angkat aku Ume Yana dan Madiha. dorang memang cool giloks. ! hohoks. 


Windu !

Windu ! 

Windu !

Windu !

Windu !

Besar nya ? hihi. budak comel dua orang nih. sekarang kat Matrik Johor. hehe. Dekat tangkak. tempat abang aku dulu. 
dorang memang pandai OH MY ! 0.o terkezzut beruk tgk dorang punya result. nak jadi macam dorang ! huhu. Sesedih sesangat ! haha. 
#DalamSedihAdaGembira dan #DalamGembiraAdaSedih 
Okay lahh ! Sampai disitu sahaja, bubye.