HaPpY faMiLy

kalau suke like je x susah pun.. suke x.?

Saturday, June 30, 2012

Sales Day




Hei Hai ! :D 
Kan best dapat pergi tempat macam kat gambar nih. hihi. 
Tenangnya rasa. 

 Penat betul menjual tadi, tapi aku tahu ada orang lagi penat daripada aku. Sampai tak tidur malam.
kesian aku tgk, kalau rumah aku dekat tak apa. 
Nih kat nusa damai haha. Jauh ye pun.

okay-2 kita mula. 
pukul enam setengah pagi dah bangun ibu kejut. solat. then siap nak ke sekolah. 
Ayah pergi kucing hurrmm. untung lahh. Balik hari isnin. ( Lepas nih ibu abah pulak pergi indon, grr, geram gila. Nak ikut ! )
Sampai sekolah jeh aku carik kedai, tak jumpa last-2. jumpa jugak. haha.
dup dap dup dap. aku naik kelas sebab ibu dah datang. 
Dapat nombor tujuh belas. wahhhh. Lama gila. huhu. penat menuggu.
Aku jumpa aunt nurul, umi kepada Fatin Syahirah. 
haha. Malu you. 
Tak ada lah kitorang dah kenal lama. itu sahaja. 
But still shame. Dia puji aku macam-2 cehwahh. Tak ada lahh. haha :D

Bila time giliran aku, haha, apalagi kena lahh dengan cikgu. 
blablabla. . Aku sambung kerja jual aiskrim lahh. wahh memang penat.
BUT yang paling penat sekali angkat meja kantin uh. kalau ringan tak apa. nih tak berat nak mampus. angkat dua orang jehh. argghh. 
sakit tangan aku. Tak dapat nak bercakap pun dengan AS. 

Okay tapi kan masa aku jaga kedai yang mass jaga tuh. haha. ada budak nak amik gambar dgn kita. haha. kita pun bagi jelahh. 
Cekik. dah amik. Nama dia kalau tak salah kalida. aku tak tahu eja dia macam mana. tapi nama dia bunyi dia macam tuh. dayat yang cakap. haha. Malu-2 kucing. Ada kata aku budak hot ? 
Tapi tak tahu lah dia perli ke apa ? haha. 
Okaylahh Bubye. 

 

Wednesday, June 27, 2012

apologize

Hai ! 

Hari nih dalam post blog, next day face to face. 
Aku nak mintak maaf kat DIA nihh. tak nak mention lahh. 
Sebelum apa-2 yang berlaku pada aku, biar aku yang terus terang. 
aku tak nak gaduh-2. tak suka sebenarnya tapi entah lahh hari tuh boleh tertaip pulak ? 
mungkin sebab marah kowt. maybe ?
Aku redha kalau apa pun kau nak buat kat aku. 

Once Again I Do Apologize . 
#Jangan risau nanti aku meet dia. 

Assalammualaikum. 

Tuesday, June 26, 2012

Life


Hai Hai. :D 
IKLAN SEKEJAP. Alhamdulillah tadi makan McD. haha. 

okay-2 back to the story. Aku perasan haha. memang perasan pun. ada seorang budak perempuan dia tengok aku dengan senyum-2. senyum dia pelik ? but why ?

nih yang nak cerita kisah silam nih. haha. sebenarnya aku dulu lain tau. i think urrm, 2 years ago, i'm looking so freaking fat actually. but not to much. tapi memang berbeza. kalau nak cerita pasal dulu nihh. banyak sejarah, kenangan pahit manis yang aku rasa. *maaflah lari daripada tajuk*. 

dulu aku tak secomel sekarang, tak ada orang nak minat pun. syok sendiri lahh katakan. haha. perahsantan sorang-2 haha. seriusly, aku nih bukan jenis orang suka tau. even kawan-2 aku pun, bukan nya suka nak berkawan dengan aku. itu lah tinggal tunggu saat kematian sahaja. hurrmm. sabar tu memang sabar tapi kalau dah melampau tuh tak boleh jugak. haih. ! -.-

kalau dah memang tak suka dgn aku tuh cakap je lahh. tak sanggup lah hidup macam nihh. menghitung hari jehh nih. satu masalah selesai masalah lain pulak yang datang. 

Allahhuakbar.  

Okay lahh. bubye. 


Saturday, June 23, 2012

WinnDue !


Hidup sungguh indah dengan haruman bunga Lavendar yang mekar di dalam pasu berisi air sambil mendengar radio klasik. 
#TakAdaKenaMengenaSebenarnya. hihi. :D

Aku ada something nak bagi tahu nihh. ini rahsia tau. haha. rahsia negara. 
I MISS MY SISTER. #WalaupunKakakAngkat. ^^v
kebetulan cousin aku online. hehe. what waiting for ? ! SKYPE TIME ! 
aku pun skype lahh. nih dia aku printscreen. 

Yang sebelah kiri kakak angkat aku Ume Yana dan Madiha. dorang memang cool giloks. ! hohoks. 


Windu !

Windu ! 

Windu !

Windu !

Windu !

Besar nya ? hihi. budak comel dua orang nih. sekarang kat Matrik Johor. hehe. Dekat tangkak. tempat abang aku dulu. 
dorang memang pandai OH MY ! 0.o terkezzut beruk tgk dorang punya result. nak jadi macam dorang ! huhu. Sesedih sesangat ! haha. 
#DalamSedihAdaGembira dan #DalamGembiraAdaSedih 
Okay lahh ! Sampai disitu sahaja, bubye. 



Wednesday, June 20, 2012

SimSimi


Hei Hai :D 


korang mesti dah tahu apa aku nak cerita. kan kan ? Sebut sahaja pasal SimSimi nihh, haha. mengarut lahh. 


-nak lepaskan geram.
-nak bermanja-manja.
-dan sebagainya.


haha. memang kelakar walaupun kadang-2 dia tak jawab pun soalan kita. hihi. kalau aku , aku suka tanya ' eh kau kenal ****** tak ? or someone else. haha. 
kesengalan yang ternyata. :P 
eah jap-2 ada gambar. 








yang nih fakta tau ! memang tepat. haha. satu lagi. 






macam mana tah boleh sampai syahbandar tah ? aku pun tak faham.
haha. okay lahh itu sahaja. bubye. :D 



Monday, June 18, 2012

Balik Kampung ? :D


Hei hai :D 

Selamat petang dan selamat apa-2. haha. 
Hari sabtu balik kampung. bawak LILO (it's a little Cat).
dgn rumah-2 dia sekali. 
dia asyik bising jehh. haish. 
berhenti dekat RnR simpang renggam rasa nya kowt. guess what ? 



Sorry gambar tak rotate. *pandai-2 lahh pusing kan kepala anda. haha. 

Jumpa Baskin Robbins ! haha. setahu aku dekat Machap yang ada. nih baru bukak. hehe. nyum-2. Ibu belanja hehe. eah tak awek belanja. 
dah sampai sana biasalah. 
keesokan harinya. aku pergi sopping. :P. 
dekat Carefour jeh. *Batu Pahat*.
Ibu tgk-2 Handbag, aku borink. snap gambar satu. hehe. 
Cekitt ! 

Baju befday tuh. ayah bagi. haha.

nih kat Parkson. ibu handbag elok lagi pun nak lain.  Menggatal. haha. bukan duit aku pun kan ? hehe. 
n then time aku balik. haha. sengal aku jumpa. 

Smile jeh. dah dapat haha. sengal. :D

okay lahh bubye. :D

Tuesday, June 12, 2012

BFF

hai hai :D 
kita nak bagi tahu, yang kita ada seorang BFF. 
Nama dia Adlina Mohd Paudzi. 
Kita kenal dia sejak dari perut lagi. sebelum pindah ke Nusa Damai #Tak Jauh Pun. Kita tinggal dekat Taman Air Biru, betul-2 sebelah dgn rumah dia, setiap petang kalau tak lepak dgn dia memang tak sah. tak nak cerita panjang-2 yang penting dia BFF saya. ! 


kita panggil dia nina. :D 
nak tgk labih lanjut ? 

Cinta


You, I just want you to be my Rose that can make me always in a great sense, 
I just want you to be Good in my eyes and other else,
I just want you to be my wife one day,
I just want you to fly with me in and out go through all the experiences,
I just want you.