HaPpY faMiLy

kalau suke like je x susah pun.. suke x.?

Thursday, July 19, 2012

World of Picture


Hello to the World of Picture. haha.
World lahh sgt kan ? :D

Actually aku baru terjumpa cara nak buat gambar apatah nama dia. 
Aku try dengan gambar aku dgn Bff. aku haha. jap-2. 


ni hah dia. :D hehe. boleh lahh. daripada tak ada. 
masa nih kat McD. wah. kenyang sesgt. 
jap-2 ada satu lagi. 


masa nih kat kelas. haha. 
Dari kanan : Aizar , Aqil , Syafiee
haha. diorang nih memang gila. 
Dan diorang best. haha. 

Okaylahh. SYS. 

Wednesday, July 18, 2012

Ramadhan


Hello World and Assalammualaikum. 

Just 2 days left to begin our Ramadhan month for muslim. 
Wow i am s excited. how about you guys ? :D 
Happy with Ramadhan ?

Jyeahh ! Harap tahun ni dapat puasa penuh, sebab tahun depan demam. :'( huhu. 
dua hari tak puasa. Tinggal lagi satu je nak ganti. 
Aduhhai. bila lahh. ?

Kan seronok kalau dapat puasa penuh sepunuhnya. haha.
Hari jumaat balik kampung macam biasalahh. First puasa kat sana. 
Tapi tahun nih raya sini dulu. baru balik kampung. 

Korang baju raya dah beli ? 
Aku belum lagi. Tahun nih aku harap apa yang aku nak semua dapat. 
HARAPAN ! ! 

Eh okaylahh. Tak ada idea nak Post. bubye ! :D

Monday, July 9, 2012

Hurt


HELLO WORLD :D
In the softly weather evening, i would like to share something about HURT.
DO you know what does it mean by HURT.
When someone had been hurt, the pain will never be heal until the end. 

It is so hard. 
Sakit tahu tak ? Bukan senang nak jadi senang. eh, apa kena mengena. 
haha. :D
Tak ada lah. Aku kenal kau dah lama. so aku dah tahu lama. perkara nih aku dah alami dari kecik tahu tak. sejak aku darjah satu lagi. memang orang tak suka aku sgt pun. aku pun jadi pelik. 

WHAT"S WRONG WITH ME ? 
AM I TOO SILLY TO BE WITH YOU ? 
AM I TOO STUPID TO BE FRIEND OF YOU ?
AM I TOO SULK TO BE THE ONE OF YOU ? 

Friends is everything. i mean kadang-2 tuh, untuk luahkan pendapat, perasaan. 
Aku nak tahu kenapa ? sometimes everybody trying to run away from me ?
That's it. hanya Allah dan aku jeh tahu. 
Tak apa. manusia memang macam tuh. 
Dia akan betul-2 memerlukan di pada suatu saat genting. 
yarhh. bila perlukan duit, 
bila perlukan something yang kau tak ada. kan ?
lepastuh bila kau dah dapat. kau belahh. 
Dude. gitu jehh ?
Moga-2 Allah balas kebaikan untuk kau. :D
Mungkin aku tak setaraf. Kesian kadang-2 aku tgk kawan aku nih. 
Okay aku faham memang gurauan. tapi gurauan tuh kadang-2 menyakitkan tahu tak ?
setiap tahun, typo and everything that something mistake to be a apes. 
ada orang kata, ' tak boleh gurau ? tak boleh gurau pergi surau. '
Dude ayat tuh. kalau kau kan ada something yang kau tak boleh terima, kau tetap dendam kan ?

Sebab tuh, gurauan ada batas, 
Gelak ada batas,
bersuka ria ada batas,
Islam nih mudah, tetapi manusia yang membuat islam itu menjadi tidak mudah.
Semua salah siapa ? salah manusia, sebab apa ? siapa yang lakukan ? haiwan ? 
NO. IT'S HUMAN ! 
Niat yang baik tuh kena ada. 
Aku tahu aku bukan perfect nak cakap hal-2 sebegini. 
This is my opinion. 
Kawan biar beribu, musuh biar satu.  eh ? 
haha :D Jangan sampai satu hari nanti menyesal. 

Aku ada kawan, nama dia Muhd Syafiq Hashim
buat sementara waktu nih dia kawan baik aku. 
tapi tak tahu lahh kan, kalau-2 dia tikam belakang aku. haha. 
AKu panggil dia Syaff jeh. dia yang tulis kat FB. aku pun panggil jelahh. haha. 

Okay lahh, Sampai di SItu sahaja. Bubye. :D

Friday, July 6, 2012

Keseronokan


Keseronkan itu berhak di tangan semua orang.
Keseronokan itu mampu dilakukan semua orang.

Oleh itu, rezeki untuk berseronok itu adalah dengan cara masing-2. 
asalkan hati gembira. 
sedih sebenarnya tak dapat berseronok nih. tapi nak buat macam mana. keluarga aku lain. 
berseronok ada had dia. 
balik sebelum pukul sepuluh. kadang-2 nak keluar waktu malam pun susah.
Inilah keluarga aku. dan aku tak kesah, mungking ada sebabnya kenapa ibu buat macam tuh. 

oleh yang demikian. InsyaAllah, aku akan cuba untuk mengikutnya. 
Adik sayang Ibu dan Abah. 
Satu family. kan ? 

Assalammualaikum. :D

Wednesday, July 4, 2012

Sebuah percintaan


Kalau kau jadi Bulan, aku lah bintangnya.
Kalau kau jadi Pensel, aku lah kertasnya.
Kalau kau jadi Ketua, aku lah Penolongnya. 
kalau kau jadi Isteri, aku lah suaminya. 
Kalau kau jadi Ibu, aku lah Bapanya.

Aku rindu dengan gelak tawanya,
Aku rindu dengan sindirannya,
Aku rindu dengan kutukannya,
Aku rindu dengan gurauannya,
Aku rindu dengan senyumannya,
tetapi itu semua khayalan semata-2. Kita boleh dikatakan sudah bersama 4 tahun. 
tapi kami bukan sembarangan orang yang bercinta. 
parents kami pun dah berjumpa sesama. face to face.

dan sampai suatu ketika persalahfahaman berlaku. yang itu tak nak cerita lahh.
memang kami memang bahagia. sampai satu saat dia call aku masa dia kat asrama. haha. menangis-2 mintak balik. tapi dia dah okay. huhu. entah lahh. lepas sekolah nih dapat jumpa lagi ke tak. hurrm. dia lupa kat aku ke tidak. 



PERINGATAN !!


“Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (hadis riwayat Tirmidzi ). . Imam Thabrani meriwayatkan dari Anas bin Malik, bahawa Rasulullah bersabda: “Barang siapa menikah wanita kerana kehormatannya (jawatan), maka Allah hanya akan menambah kehinaan; barang siapa menikah kerana hartanya, maka Allah tidak akan menambah kecuali kefakiran; barang siapa menikahi wanita kerana nasab (kemuliaan), maka Allah hanya akan menambah kerendahan. Dan barang siapa yang menikahi wanita kerana inigin menutupi (kehormatan) matanya, membentengi farji (kemaluan)nya, dan mempererat silaturrahim, maka Allah SWT akan memberi barakah-Nya kepada suami isteri tersebut”


Aku copy dari belogg dia. hihi. Maaf yer.

okay lahh. Assalammualaikum. FS. 

Tuesday, July 3, 2012

July :D


Hei Hai :D mantul tak warna tulisan nih. haha. 
bulan july winter time. kat sini. 
seronok main salji. haha. buat orang salji. *kesejukan*.

Bulan julai nih aku hanya mengharapkan yang terbaik daripada semua orang dan juga diri aku sendiri. 

| iklan : Hari nih birthday boy kita haha. my friend. Syafiq Yahya. 3 July 1995 |

okay-2 back to the story. Aku nak berubah dan berubah kepada kebaikan dan bukan nya lepada keburukan. Tak nak lah kecewakan hati ibu dan abah buat kali ketiga. UPSR macam itu juga. PMR macam itu juga. haih. -.-' Kalau ibu banyak duit pun even kaya macam mana pun. aku tak nak lah guna parents , nak guna duit sendiri tak nak hanya mampu bergantung kepada orang lain even parents sendiri. 

Kalau nak kata berdikari itu adalah juga dalam diri. sekurang-2nya tahu masak, kemas rumah. nanti dah berkeluarga lagi susah. Banyak nak kena belajar. tahu tak. ? 
Berumah tangga nih bukan nya senang. sebab itu kita di ajar dgn lebih awal. bukan nak kahwin nanti baru belajar. so apa lagi aku nak cakap eak. 

Julai oh jap-2. terangnya warna. haha. okay tak ? macam terlalu terang. tak apalah. pandai-2lah. hehe. Nisfu syaban. insyaAllah aku nak puasa. Khamis nih. eh, takut ada sukan lahh. harap-2 tak ada. lagi. : hah. abang aku balik lahh. haha. boleh lah dia amik aku tiap-2 hari sementara abah dgn ibu pergi indon dah lah seminggu. Jelly. :(

Abang balik ahad nih sampai then. haha. dia cuti dua bulan. hehe. tak sunyi lah rumah nih. 
eh okay lahh. nak makang ! haha. bubye.