HaPpY faMiLy

kalau suke like je x susah pun.. suke x.?

Sunday, October 28, 2012

The thing that i'm not expected


Hai ! dan Assalammualaikum, 
Guess what ? I'm not going to school ! 
Tapi bukannya sesaja tak pergi, okay ~ 
Aku ada Allergic. huhu. 

#Sadlife. 
Sengsara tau allergic ni. Tapi aku rasa aku allergic pada hama, macam gitu lahh,
lepas tuh gatal-2 satu badan. 

THE STORY : 

Sebenarnya cerita dia macam ni, semalam 28/10/2012 pakcik aku tunang, 
Then dapat orang KL, Tuh yang pergi KL tuh, haha. 
pepagi hari tersebut, badan aku dah gatal-2 merah-2 lagi, lepas tuh timbul, macam kena gigit semut tuh, 
Risau jugak, mula-2 tak ada lah teruk sgt,
Lepas tuh aku tidur dalam kereta, yelahh pergi KL sepagi tidak hurrmm. dalam pukul 6.30 pagi bergerak, Perghhh ! Ngantuk sesgtlahh. ! 
dah sampai MELAKA, pergi toilet, 
Then bila cek-2 ada merah-2 gatal gila ! 
garu-2. haha. mana tahan dokk. !
then cakap dgn ibu, ibu cakap "Eh, Awak nih ibu rasa Allergic nih."
Abah pun cakap yang sama,
Then ibu lapbadan aku pakai tuala yang basah, ibu keringkan, lepas tuh ibu sapu powder, 
yelah kita ni bukan doktor, kang salah letak macam-2. Susah pulak,
Dah okay sikitlahh, 
Lepas tuh merebak, merebak dan terus merebak,
Ibu bukak tudung, Kebetulan nenek ikut, nenek sapukan rambut ibu kat badan semua, dgn muka-2 sekali, itu petua orang-2 tua, alhamdulillah, okay, 
Then jadi balik, huhu :'( 
Sampai KL, sampai kat rumahnya, Gatal nih tau. dah macam apa dah, 
gedebak gedebuk, siap majlis. 
time makan tuh nak tahu tak siapa datang ? hehe. jeng jeng ! 
Dia bakal saudara aku, 
sebab pakcik aku kahwin dgn sepupu dia. 
Nak tahu dia tuh siapa ? 




It's AIMAN HAKIM RIDZA ! 

Haha. tak sangka gua, ehemm aku, hehe. excited,
aku terperasan, "Eh itu bukan Aiman ke ?" Dalam hati. 
Mak aku tak perasan, Aku bagi tahu mak aku "Ibu cuba ibu pusing belakang, Aiman Hakim Ridza ! "
Ibu aku sendiri pun tak perasan, 
Dia nampak lain sikit. TINGGI SIUT ! 
HAHA :D
Kalau tak kenal Aiman tuh tak tahulah. 

Lepas bergambar, dup dap dip dop ! 
Balik time, ehem-2. ada cerita lagi, haha. 
Biasalah kita ni bawak atuk, tapi kereta lain, yang dalam kereta aku ni nenek belah ibu,
Kereta lain ayah pakcik aku lah (Atuk belah abah)
haih berbelit. tgh-2 jalan balik tuh, ayah aku jadi guide jalan, then tetiba secara tak sengaja, terlepas orang-2 kat belakang, seriously terlepas terus ternampak. 
then, kereta abah pulak minyak sikit lagi dah nak sampai E (Empty), aku cakap " Abah jum jalan-2 KL, " Abah pun bawalah pergi SURIA KLCC, 


 Nenek dengan adik bongsu. 
My Parents, hehe :D

Yang si adik aku yang kecik nih belum pernah masuk PetroSains, aku dgn ibu dah pergi. hehe :3
so yang ni untuk kali kedua lah,
Seriously penat berjalan, banyak sgt aktiviti aku nak main. haha. Return to kids back ! 

 Adik beradik aku haha. Abang tak ada sebab dia belajar kat UMT. 
Ni family aku ! :D (Abang sahaj yang tiada #Sadlife ) 

Eh okaylah ubat pil yang aku makan tadi mengantukkan ! 
CARI AIR COND ! haha. Bye,
dan Assalammualaikum. :3 

Saturday, October 20, 2012

SPM 2012


Times come around me. -.-
sounds of the watch around the ear. 
But now, i'm still counting the day until the day of the big war come. 
it is SPM examination. 

SPM 2012 ! 
The shortest post that i ever had. 
enough and actually, i'm in out of idea.
Speechless and just only can prepare the exam with study and just keep on study. 
:D *peace.

Saturday, October 6, 2012

Result and Drama


Good day and Good evening to readers. 

Tahu tak ? SPM Trial baru sahaja meninggalkan aku dan juga candidates SPM yang lain ?
Owh God. seriously speechless when i got the result. -.-
Like in heaven pun ada, like in hell pun ada. 
Fair and square. 

Ni keputusannya. 


Nampak tak ? Ada yang teruk dan ada yang baik. 
huhu. unstable. :\ 

Betapa mudahnya Trial SPM kan ? 
Keputusan yang baik ni tak akan datang tanpa berusaha.
bukan nak cakap apa, dah terbukti bertapa sahihnya. 
InsyaAllah dengan berkat Usaha , Doa dan Tawakkal. 
itu semua terletak pada tangan orang kita sendiri. 
If you think that you can do it, then you more than can. 

Yang nih pasal DRAMA pulak. 
Aku kan tengah angau tgk drama korea sekarang ni. 
UNFORTUNATELY, Drama nya dah habis aku tgk dekat web, tetapi belum dekat TV. 
ggrr. aku habiskan pun sebab drama TO THE BEAUTIFUL YOU tu habis sampai aku SPM kat TV.
Itu yang terpaksa habiskan dekat web. 
tapi memang best, macam nak nangis tengok pasangan sweet diorang nih. 
Tuh yang bersemangat aku nak belajar bersungguh sungguh nak pergi Korea. #Travelling. 
Seriously aku nak. Yelah parents dah pergi Korea. Jealous wei. 
Bila bila dan bila ? 
SABAR MIGHUL. SABAR. 

Eh okaylah. Itu je kowt. HAHA. 

Bye. :D