HaPpY faMiLy

kalau suke like je x susah pun.. suke x.?

Tuesday, November 5, 2013

Student of JMC

 Well assalammualaikum and very good evening everyone. for a very long time that i am not updating. fuh fuh. berhabuk dah belogg ni haa. 
Hehe, according to the title of the post for today it is about JMC's student. who is it ? Yes we are. haha. ni haa empat orang ni. (dari kiri) Aqil, Syaff me and Fahmi. Those are my bestfriend. my friend are my bestfriend. no matter what happen. :')
JMC or we can call it as KMJ means Kolej Matrikulasi Johor. hurmm. Alhamdulillah, so far baru habis sem 1. means sem break ~  hehe. ^^ apa apa pun yang berlaku kat sana, sebenarnya mengeratkan lagi hubungan. seronok sangat. :') hurmm, apa lagi nak cakap eh, masa dalam bilik air punya lah banyak idea nak cakap. haih. sampai depan lappy lupa segala. kahkah :D 

so itu sahaja kot. nak cerita. tak boleh cerita lebih lebih. hehe. Bye Assalammualaikum. and semoga berjaya di masa hadapan. :D 


Monday, June 3, 2013

BestFriendForeverAndEver


Hai hai hai ! Assalammualaikum XD 
kali ni punya post pasal Bestfriend, Aku ada bestfriend yg lain, tapi perempuan, tapi kali ni nak cakap pasal bestfriend lelaki. Apa pendapat korang sebenarnya bila lelaki ada bestfriend lelaki ? hurmm, aku ada sorang ni bestfriend aku post yg sebelum ni tgk lah, malas nak update. sekarang ni nak update pasal dia sorg. haha. k ketawa lah. kahkha^^ Aku kenal dia sejak kecil lagi. aku rasa kalau korg tgk insta aku tahu lah kot (Insta : mirul_faiz) promote sekejap. haha. pada pendapat aku, jarang lelaki nak ada kan bestfriend dengan lelaki, diorang kata nanti itulah inilah, tapi bagi aku, lain. bestfriend, ni kawan baik. yang boleh hidup susah senang bersama. aku tolong kau, kau tolong aku. bersama-2, gotong royong, bekerjasama, yelah. kita ni kan orang islam. kalau bestfriend dgn perempuan susah sikit. kan ? haha. entahlah eh. nak tgk gambar ? kahkah^^  


nampak tak ? haha. biasalah phone camera, camera depan, tempat gelap sikit. tu yg mcm ada, buzzz. entah aku pun tak tahu nak panggil apa. kahkah ^^ . masa ni karaoke, and i will miss this moment, sebab dia pilih lagu korea then joget ada kat keek, setiap hari aku tgk keek tu sebab dia menari macam kayu, lagu kpop tu, lagu i'll be back by 2pm. haha. terkejut aku bila tgk list lagu yg dia pilih, haih. lepas tu ckp dengan aku nak masuk kelas tarian alh, nak jadi penyanyi lah. apalah fahmi. eh, lupa nak bagi tahu nama dia Arief Fahmi bin Zainudin. dah lama dah kenal dia. dulu susah kot nak amik gambar. harap maklum lah busy layan peminat. boleh tahan dia ni. eh,jangan tgk rambut aku tau. masya Allah. teruknya rambut aku. aku ni kalau dah sayang kawan sendiri, aku dah anggap dia macam adik aku, makan minum dia, kesihatan dia, haih. tapi aku tahu certain people tak suka, tapi aku cuba lah jugak kurang kan sikit-2, mana yg dia tak suka segala. haha. entah. aku banyak ikut gene ibu. penyayang mungkin, ? k masuk bakul angkat sendiri. menci. kahkah. k dia seorang yang boleh tahan kelakar. aku cuma harap kat dia, dia akan jadi kawan baik aku juga sampai bila-2. amin. lepas ni dah nak berpisah sebab dah nak belajar. tapi dia untunglah dekat. aku ni tak pasti lagi. kahkah^^. Tapi itulah aku harap dia ikhlas kawan dengan aku, dapat jadi kawan baik aku. apa yg aku buat, nasihat kat kau, untuk kebaikan kita bersama, untuk membina masa depan yang lebih cerah. haha. kita kena merancang Allah, yang tentukan. in shaa Allah. Fahmi kalau kau baca ni, itulah yg aku harapkan. BESTFRIENDFOREVER. :') aku ni bukan senang orang nak berkawan dengan aku. :'D

Okaylah itu sahaja untuk post kali ni. haha. Assalammualaikum :D

Saturday, May 18, 2013

Sebelum ku melangkah pergi

Assalammualaikum, Apa khabar semua ? Sihat ? Lama dah tak update blog. Entry kali ni hanya nak luahkan sebelum aku pergi. :') Yelah, mana lah tahu umur tak panjang. Sesaja, nak update tak boleh ? hehe. Bila tengok batch 95 daapt UPU, aku tak dapat rasa sedih lah juga kan. Tapi nasib baika da Back up plan. hee. Dapat KPTM, walaupun swasta half kerajaan kot. Mungkin. Dapat Diploma in civil engineering (Construction safety). Aku pun tak kisah sgt, asalkan belajar. itu je. Hurmm. 

Aku ada seorang kawan, dia sangat baik. Dialah kawan pertama yg jadi kawan baik aku atau lebih dikenali sebagai BFFE, lah kononnya. k tak lawak. BFFE ? Haha. BestFriendForeverandEver. Dah ada dah sorang kawan perempuan nama dia Nyna. Kawan dari kecik. dah macam adik beradik dah. Yang lelaki ni. Dia first best friend aku. Nama dia Muhd Syafiq Bin Hashim. Aku panggil dia Syaff. je. Sebab dalam kelas ada dua Syafiq. Bahaha. K tak lawak. Lol. Nak gambar ? Kejap. 


Haa, ni dia. Yang pakai baju cekelat pekat tu. Jangan tengok aku, masa ni zaman kanak-2 riang. Gambar ni masa dekat Savannah Hill ada program apa tah. Tak ingat. Wohoo. best tu, masa ni. Aku tak boleh lupa. hee :'3 Ni lah dia. kawan baik aku. walaupun aku tahu aku ni mcm syok sendiri nak ada bff lah kononnya. kesian aku. Tapi tak apa. Aku dah janji aku tak akan lost contact. walaupun aku tahu dia macam ada something dgn aku. Aku tak kisah. aku faham aku siapa. Low class, kaya pun tak. nothing. And i am nothing. Serious dia best. Bila tgk balik gambar tu. kelakarnya aku. bahaha. Rambut pendek, yelah harap maklum lah nak espiyem. Bahaha. lol. cop, korang nampak tak ada mata-2. tu. hee. Anep. suka interframe. bahaha. :D Suka buat lawak yg tak berapa nak pandai, dan dia sebenarnya pandai. Aku suka BI dia. perghhh. mat salleh pun kalah beb. Hah, rindu sebenarnya nak bergurau senda dengan kawan kawan. Serious rindu. Tapi apakan daya. Org dah tak suka dan tak selesa kawan dengan aku. Aku pun tak tahu apa salah aku. 

Kalau korang nak tahu lah kan. Dari sekolah rendah. Aku ada seorang kawan, nama dia ***** (Maaf tak boleh bagi tahu). Aku try my best utk berkawan dgn dia , tapi ? Dia macam nak tak nak je kawan dengan aku. Sedih jugak. dia macam cuba lari dari aku. then aku alone. dah pada suatu hari. aku rapat dengan seorang kawan india perempuan. nama dia Mannusha. dia best baik, dan sampai sekarang dia ingat aku, dan aku ingat dia. COntact dari fb, sebab dia dah pindah. Kat N9 kot. Entah. terlupa pulak. bengap. --' . Then bila kat sekolah menengah. Aku cuba nak berkawan dengan seorang ni. ****** . Tapi dia pun mcm nak tak nak. sedih tau. kena macam ni. Bila lah aku nak dpt kawan sejati, rapat, mcm adik beradik. Hurmm. Seriously, i try my best but they didn't saw it. :'( Sampai aku sendiri yang terluka sebab rakan rakan. Tapi, Ya Allah. Takpelah. Ada udang disebalik batu. 

Apalah yang Allah rancangkan. Hurmm. Sebenarnya aku ada sakit, tapi aku tak tahu apa sakit aku. aku tak pernah bagi tahu ibu pun. sebab sakit tu dia dtg secara tiba-2. Sakit dalam. aku pun tak pasti. dah lama tak buat check up. entah lah eh, biar jelah. bukan org kisah. ye tak ? Kan kan ? Hee ^^. sedih tu sedihlah. tapi nak buat macam mana. dah tak mampu nak gembirakan semua orang. nanti aku ckp lebih-2. org lain ckp aku over pulak. memang lah kalau kita buat baik, tak payah ckp. tapi they didn't realize. That's the point. Aku tak ckp semua. Hurmm. Segelintir. Tapi sakitlah. Tak tahan. kadang tu rasa macam nak putus asa. Tapi tak boleh. aku perlu kuat. Kan kan ? 

"Kalau kau tak nampak pengorbanan aku takpelah. Aku tak boleh paksa. Tapi jangan paksa aku berkorban lagi bila aku dah berhenti melakukannya :') " -Natrah Arini- 

So, itu sahaja. entry kali ni. in shaa Allah. kalau umur masih panjang. Aku update lagi. hee ^^ 
Assalammualaikum, selamat Maju Jaya ! Keep going on ! Keep it up ! Don't give up ! Okay ? Bye :'D


Sunday, April 28, 2013

Perempuan Free Hair.


"Kenapa nak pandang hina kat budak free hair ? Dia manusia jugak. Nabi tak pernah ajar umatnyer membenci antara satu sama lain. Tapi kenapa awak nak menghina orang macam kami ni ? :'/ " 

Assalammualaikum :D Dah lama tak update belogg ni hah. Haha. Berhabuk, *bersihkan skrin*. Nampak apa yang ditulis tu ? status itu ditulis oleh seorang perempuan, tak perlu cakap lah siapa dia. hurmm, Apa yang korang rasa bila baca status tu ? *termenung* Okay, teeettt. habis masa. haha. 

Dear Owner punya Status, 

Saya hormat awak sebagai perempuan. Saya tidak berlagak baik atau apa tetapi ingat, Kita berpijak di tanah siapa ? Siapa yang cipta ? Kita berada di bawah langit ? Siapakah yang menciptanya ? Allah. Fikir tak ? Kita ni cuma kerdil di mata Allah. Yupp, betul, memang saya bukan ustaz, saya bukan para ulama, saya bukan alim. Tetapi, tidak kah menegur benda yang tak baik itu wajib sesama islam ? Saya tidak menghina perempuan yang free hair. Yes, betul, Nabi Muhammad tak ajar membenci antara satu sama lain. 

Ada yang comment, 'Wajib menutup aurat tetapi tidak wajib memakai tudung.' 

Kalau pakai tudung tetapi pakai skirt, buat apa ? ! Tak guna tahu tak. Fikirlah, apa yang baik, apa yang buruk. Sedar, orang lain tegur, nasihat, sebenarnya dia sayang kat kau ? Terfikir tak ? Kalau diorang tak sayang, lantak kau lah kan nak jadi apa. Hormat lah sikit. Kalau nasihat pun kau tak nak dengar, Kami hanya mampu berdoa untuk kesejahteraan kau di dunia dan di akhirat. Awak tu perempuan. Beringatlah sikit. Semoga pintu hati kau terbuka. Amin. :') 

Saturday, March 2, 2013

Miane.

Assalamualaikum..

Mirul ooohhh Mirul. Lol. Sorrryyyy tak dapat buat cursor tuhh. Tadi dah try tapi tak boleh. Pastuh blog mirul pulak macam jadi serabut... Sory sory.. Nanti qila edit balik blog mirul bagi cantik. Hahahaha. Bersalah gila kot tak dapat buat. Lagipun qila dah lama tak guna simple template. So banyak dah lupa. And. sory buat post sesuka hati. Mwahahaha. Blog ni nanti qila edit 3 minggu lagi. Sebab tu je masa yg ado. haha. Miane again.

Friday, February 22, 2013

Men Are All Like That


Men Are All Like That by Kim Jong Kook :')



Men are all like that, I wouldn’t be any different
I valued you at first but then I flew away
Men are all like that, I wouldn’t be any special
I had all of your heart but then I flew away
Men are all like that

It seemed like I could never catch your heart
But little by little, your heart became to come into my hands
Now I feel burdened when you say you can’t live without me

I used to stay up all night, worried that your heart would change
When I opened my eyes, I called you to make sure of your voice
I used to hope that the moment would last forever

Men are all like that, I wouldn’t be any different
I valued you at first but then I flew away
Men are all like that, I wouldn’t be any special
I had all of your heart but then I flew away
Men are all like that

I used to just look at you for minutes
I held your hand tight, afraid that I might lose you if I let go
I used to be sad when we said goodbye so I turned back multiple times

Now I walk ahead of you
When we talk, I don’t look at your eyes
But it’s not because I don’t love you

Men are all like that, I wouldn’t be any different
I valued you at first but then I flew away
Men are all like that, I wouldn’t be any special
I had all of your heart but then I flew away
Men are all like that

Women are all like that, you wouldn’t be any different
You knew my heart but you hoped that I’d return
Women are all like that, you wouldn’t be any special
You knew it wasn’t but hoped that I would be your last
Women are all like that


JalGayo ! Assalammualaikum. :') 

Tuesday, February 19, 2013

Because I Miss You


Let's begin with BLUE Color. 
Hey You ! 
Assalammualaikum. :D 

I just wanna share with you a song. 
It is Because I Miss You By Jung Yong Hwa (CnBlue Members,Guitarist) 
Yes i love them a lot. Cekkidaut ! 

Always under exactly the same sky, always exactly the same day
Other than your not being here, there’s nothing different at all
I just want to smile, want to forget everything
Just like absolutely nothing has happened, smiling to live my days

Miss you, miss you so much, because I miss you so much
Everyday all by myself, calling and calling you
Want to see you, want to see you, because I want to see you so much
Now it’s like I have this habit, keep calling out your name
It’s the same today

I thought I’d let go, not leaving anything behind
No, no, now I still can’t let you go
Miss you, miss you so much, because I miss you so much
Everyday all by myself, calling and calling you

Want to see you, want to see you, because I want to see you so much
Now it’s like I have this habit, keep calling out your name
It’s the same today

Everyday, everyday, it feels like I’m gonna die, what should I do?

Love you, love you, I love you
I hadn’t even spoken the words, I just let you go
Sorry, sorry, do you hear my words
My late confession, can you hear it
I love you

Yaa That's it. 
Enjoy your life. 
Annyeong geseyo. :D 
Assalammualaikum. 

Sunday, February 17, 2013

Imma TroubleMaker


Hey hey ! Have a good day ! :')
Assalammualaikum :3 

*wipe screen*
HAI ! Long time no see, No see me appear writing on the blog. 
Haha. :D well since my studies in school had been ended already, i'm in busy. Busy arranging my home clean. 

Apabila kita sebut kisah hati, Entahlah hati ini tak berubah. Tak mahu berubah. Bertapa perit dan sakitnya untuk berubah. Menahan sakit dan derita yang di alami. Wahai hati, kenapa kau tak nak berubah ? Aku berdoa supaya aku dapat lupakan dia. Tapi malangnya sungguh, aku gagal. 
Apa yang Allah rancangkan untuk aku. Aku tertanya-tanya sampai bila aku mengejar bayang ? 
Aku mencari identiti aku sendiri disebalik senyuman. Adakah aku dicipta hanya untuk menyakitkan hati orang lain ? Ya Allah. 
Aku tak nak semua ini. Mujur ada Taa'ruf. itu yang sebenarnya cara untuk mengenal hati masing-2. Nampak gayanya, nak kena ibulah carikan calon. 

Kecewanya rasa. I'm dumb. Patutlaj dari dulu orang tak hirau aku, tak kisah pun tak kawan dengan aku. Aku faham aku siapa bagi korang semua. Aku tahu korang nilai aku ni orang macam mana. Aku tahu aku tak diperlukan. Even dulu pun ada sahabat yang cuba mengelak untuk berkawan dengan aku. Aku tak tahu apa salah aku. Aku buat masalah dengan diorang ke ? Okay aku minta maaf. Mungkin maaf aku tak cukup bagi kauorang. Sesungguhnya aku tak ada niat nak sakitkan hati sesiapa. Sampailah ada seorang perempuan india ni sanggup berkawan dengan orang yang hina macam aku ni. Very proud i said she is Manussha. Sampai sekarang dia ingat aku. Masa sekolah rendah aku dengan dia je. Dialah kawan baik aku. 

 Biasalah orang sekarang nak cari kawan dengan budak-2 cool. kan tak ada class lah nak kawan dengan aku. And last but nit least, Mianata (I'm Sorry) Maaf saya buat awak macam ni. Baguslah awak tak payah cakap dengan saya pun. Saya ni Trouble Maker. Trouble Maker for everyone. Kalau ibu abah kaya, aku ajak ibu pindah Korea. Ya Allah kau murahkan rezeki Ibu dan Ayahku. Amin. :') Sorry again. Takpelah. awak tak payah cakap pun tak apa. Saya faham. :) 

Kencana. deyh Annyeong geseyo. :) 
Assalammualaikum.