HaPpY faMiLy

kalau suke like je x susah pun.. suke x.?

Sunday, April 28, 2013

Perempuan Free Hair.


"Kenapa nak pandang hina kat budak free hair ? Dia manusia jugak. Nabi tak pernah ajar umatnyer membenci antara satu sama lain. Tapi kenapa awak nak menghina orang macam kami ni ? :'/ " 

Assalammualaikum :D Dah lama tak update belogg ni hah. Haha. Berhabuk, *bersihkan skrin*. Nampak apa yang ditulis tu ? status itu ditulis oleh seorang perempuan, tak perlu cakap lah siapa dia. hurmm, Apa yang korang rasa bila baca status tu ? *termenung* Okay, teeettt. habis masa. haha. 

Dear Owner punya Status, 

Saya hormat awak sebagai perempuan. Saya tidak berlagak baik atau apa tetapi ingat, Kita berpijak di tanah siapa ? Siapa yang cipta ? Kita berada di bawah langit ? Siapakah yang menciptanya ? Allah. Fikir tak ? Kita ni cuma kerdil di mata Allah. Yupp, betul, memang saya bukan ustaz, saya bukan para ulama, saya bukan alim. Tetapi, tidak kah menegur benda yang tak baik itu wajib sesama islam ? Saya tidak menghina perempuan yang free hair. Yes, betul, Nabi Muhammad tak ajar membenci antara satu sama lain. 

Ada yang comment, 'Wajib menutup aurat tetapi tidak wajib memakai tudung.' 

Kalau pakai tudung tetapi pakai skirt, buat apa ? ! Tak guna tahu tak. Fikirlah, apa yang baik, apa yang buruk. Sedar, orang lain tegur, nasihat, sebenarnya dia sayang kat kau ? Terfikir tak ? Kalau diorang tak sayang, lantak kau lah kan nak jadi apa. Hormat lah sikit. Kalau nasihat pun kau tak nak dengar, Kami hanya mampu berdoa untuk kesejahteraan kau di dunia dan di akhirat. Awak tu perempuan. Beringatlah sikit. Semoga pintu hati kau terbuka. Amin. :')