HaPpY faMiLy

kalau suke like je x susah pun.. suke x.?

Saturday, May 18, 2013

Sebelum ku melangkah pergi

Assalammualaikum, Apa khabar semua ? Sihat ? Lama dah tak update blog. Entry kali ni hanya nak luahkan sebelum aku pergi. :') Yelah, mana lah tahu umur tak panjang. Sesaja, nak update tak boleh ? hehe. Bila tengok batch 95 daapt UPU, aku tak dapat rasa sedih lah juga kan. Tapi nasib baika da Back up plan. hee. Dapat KPTM, walaupun swasta half kerajaan kot. Mungkin. Dapat Diploma in civil engineering (Construction safety). Aku pun tak kisah sgt, asalkan belajar. itu je. Hurmm. 

Aku ada seorang kawan, dia sangat baik. Dialah kawan pertama yg jadi kawan baik aku atau lebih dikenali sebagai BFFE, lah kononnya. k tak lawak. BFFE ? Haha. BestFriendForeverandEver. Dah ada dah sorang kawan perempuan nama dia Nyna. Kawan dari kecik. dah macam adik beradik dah. Yang lelaki ni. Dia first best friend aku. Nama dia Muhd Syafiq Bin Hashim. Aku panggil dia Syaff. je. Sebab dalam kelas ada dua Syafiq. Bahaha. K tak lawak. Lol. Nak gambar ? Kejap. 


Haa, ni dia. Yang pakai baju cekelat pekat tu. Jangan tengok aku, masa ni zaman kanak-2 riang. Gambar ni masa dekat Savannah Hill ada program apa tah. Tak ingat. Wohoo. best tu, masa ni. Aku tak boleh lupa. hee :'3 Ni lah dia. kawan baik aku. walaupun aku tahu aku ni mcm syok sendiri nak ada bff lah kononnya. kesian aku. Tapi tak apa. Aku dah janji aku tak akan lost contact. walaupun aku tahu dia macam ada something dgn aku. Aku tak kisah. aku faham aku siapa. Low class, kaya pun tak. nothing. And i am nothing. Serious dia best. Bila tgk balik gambar tu. kelakarnya aku. bahaha. Rambut pendek, yelah harap maklum lah nak espiyem. Bahaha. lol. cop, korang nampak tak ada mata-2. tu. hee. Anep. suka interframe. bahaha. :D Suka buat lawak yg tak berapa nak pandai, dan dia sebenarnya pandai. Aku suka BI dia. perghhh. mat salleh pun kalah beb. Hah, rindu sebenarnya nak bergurau senda dengan kawan kawan. Serious rindu. Tapi apakan daya. Org dah tak suka dan tak selesa kawan dengan aku. Aku pun tak tahu apa salah aku. 

Kalau korang nak tahu lah kan. Dari sekolah rendah. Aku ada seorang kawan, nama dia ***** (Maaf tak boleh bagi tahu). Aku try my best utk berkawan dgn dia , tapi ? Dia macam nak tak nak je kawan dengan aku. Sedih jugak. dia macam cuba lari dari aku. then aku alone. dah pada suatu hari. aku rapat dengan seorang kawan india perempuan. nama dia Mannusha. dia best baik, dan sampai sekarang dia ingat aku, dan aku ingat dia. COntact dari fb, sebab dia dah pindah. Kat N9 kot. Entah. terlupa pulak. bengap. --' . Then bila kat sekolah menengah. Aku cuba nak berkawan dengan seorang ni. ****** . Tapi dia pun mcm nak tak nak. sedih tau. kena macam ni. Bila lah aku nak dpt kawan sejati, rapat, mcm adik beradik. Hurmm. Seriously, i try my best but they didn't saw it. :'( Sampai aku sendiri yang terluka sebab rakan rakan. Tapi, Ya Allah. Takpelah. Ada udang disebalik batu. 

Apalah yang Allah rancangkan. Hurmm. Sebenarnya aku ada sakit, tapi aku tak tahu apa sakit aku. aku tak pernah bagi tahu ibu pun. sebab sakit tu dia dtg secara tiba-2. Sakit dalam. aku pun tak pasti. dah lama tak buat check up. entah lah eh, biar jelah. bukan org kisah. ye tak ? Kan kan ? Hee ^^. sedih tu sedihlah. tapi nak buat macam mana. dah tak mampu nak gembirakan semua orang. nanti aku ckp lebih-2. org lain ckp aku over pulak. memang lah kalau kita buat baik, tak payah ckp. tapi they didn't realize. That's the point. Aku tak ckp semua. Hurmm. Segelintir. Tapi sakitlah. Tak tahan. kadang tu rasa macam nak putus asa. Tapi tak boleh. aku perlu kuat. Kan kan ? 

"Kalau kau tak nampak pengorbanan aku takpelah. Aku tak boleh paksa. Tapi jangan paksa aku berkorban lagi bila aku dah berhenti melakukannya :') " -Natrah Arini- 

So, itu sahaja. entry kali ni. in shaa Allah. kalau umur masih panjang. Aku update lagi. hee ^^ 
Assalammualaikum, selamat Maju Jaya ! Keep going on ! Keep it up ! Don't give up ! Okay ? Bye :'D